Algemene info TV Amelte

De ligging van tennispark Amelte is uniek, verscholen achter prachtige beuken in het niet grote maar zeer aantrekkelijke Amelter bos, vormt het één geheel met het landgoed Valkenstijn. Opgericht op 16 april 1946 en geheel gerenoveerd in 2018, heeft het park nu de beschikking over drie smashcourt- en vier gravelbanen

                                                                       

   

                                                                                                                                       
Op een SmashCourt tennisbaan heeft de tennisser een goede grip en het glijden en keren gaat moeiteloos. De verminderde kans op overbelasting van enkels en knieën is een bijkomend voordeel. Als zeer positief wordt het balgedrag ervaren, onder andere de balstuit en -snelheid. Een groot pluspunt is dat de speeleigenschappen van SmashCourt het gehele jaar door gelijk blijven. 
Het weer heeft geen effect op SmashCourt. Tennissers kunnen onder nagenoeg alle weersomstandigheden spelen. De stofvorming en verwaaiing is minimaal. Zelfs bij langdurige droogte is beregening niet noodzakelijk. De constructie van de stabiliteitsmat zorgt voor een goede waterdoorlaatbaarheid. 

De gravelvelden zijn 's winters niet bespeelbaar.

 

Op het park is een oefenkooi aanwezig. Het clubhuis beschikt over uitstekende kleedkamers met bijbehorende voorzieningen. Het terras kijkt mooi uit op de drie smashcourtbanen.

 


Het ledenbestand van Amelte is stabiel. Laagdrempeligheid, goede sfeer, sociale contacten en ontmoeting zijn het allerbelangrijkste.
Het contributiebedrag is zeer aantrekkelijk: 95 euro voor volwassenen en 42.50 euro voor junioren per jaar. (contributie onder voorbehoud tariefswijziging)

Het recreatieve aspect scoort hoog in de club, maar elk jaar doen er bij de competitie gemiddeld 10 teams mee in KNLTB-verband. Verder is er professionele training aanwezig en zijn er diverse  ochtend- en avondtoss mogelijkheden.
Veel actieve vrijwilligers zorgen ervoor dat de competitie, de recreatiemogelijkheden, jeugdafdeling, kantine-, parkbeheer en nieuwsbrief c.q. website op rolletjes lopen.

Vooral voor nieuwe leden zijn de tossmogelijkheden interessant om spelers en speelsterktes te verkennen.
Er worden het hele jaar door diverse toernooien georganiseerd.